Грчка: Протести због центра за мигранте, полиција бацила сузавац

АТИНА:  На острву Лезбос у данашњим сукобима између полиције и локалних становника, који су протестирали против одлуке владе да изгради избегличке објекте на том острву, повређено је 43 полицајаца и 10 цивила пренела је Ана.
Prihvatni centar za migrante na  Lezbosu Foto: AP Photo/Michael Varaklas
Фото: Прихватни центар за мигранте на  Лезбосу Фото: AP Photo/Michael Varaklas

Грчка полиција испалила је сузавац да би растерала стотине окупљених.Влада у Атини је пре две недеље објавила да ће убрзати изградњу центара како би се растеретили пренатрпани кампови за мигранте, што је разљутило становнике пет грчких острва у Егеју, преноси Ројтерс.

Ово је други дан заредом сукоба полиције и локалног становништа који су покушали да допру до места где је предвиђена изградња центра.Портпарол полиције је изјавио да се више од 1.000 људи окупило на протесту и да су каменицама гађали полицију која је одговорила сузавцем.

Претходно су се стотине људи окупили у Митилени на Лезбосу у оквиру генералног штрајка, изражавајући незадовољство због намера владе да подигне нови центар за мигранте затвореног типа."Затворено због издаје", освануло је на вратима радње на Лезбосу.

Штрајку су се прикључили и становници острва Самос и Хиос.На острву Хиос, организован је сличан протест током кога је повређено осам полицајаца када су демонстранти упали у хотел у којем су одсели.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести