Прва група турских снага стигла у главни град Либије

КАИРО:  Прва група турских снага стигла је у главни град Либије да подржи јединице Владе Националног споразума (ГНА) које је међународна заједница признала на челу са премијером Фајезом ал-Сараџом.
Турска војска Foto: tsk.tr
Фото: Турска војска Фото: tsk.tr

Ово је известио данас портал Афригејтњуз цитирајући Насера Амара, команданта снага које спроводе кампању Вулкан беса владе у Триполију.

"Након што је прва група турских трупа стигла у наш главни град, наше снаге сада могу нанети велику штету либијској војсци", рекао је Амара, не прецизирајући када су тачно стигли до Триполија, пренео је ТАСС.

Према Амару, јединице ГНА сада могу да оборе млазњаке Либијске националне војске коју предводи Калифа Хафтар, док њене ваздушне снаге могу слободно да лете преко либијског неба, способне да гађају противнике осећајући подршку.

С тим у вези, он је најавио да је у склопу кампање Вулкан беса војна авијација гађала ваздушну базу Ал-Ватија која се налази око 120 километара југозападно од Триполија, изазавши озбиљну штету инфраструктури.

Он је додао да авијација намерава да бомбардује и друге базе присталица Хафтара које се налазе далеко од главног града."Од овог дана неће бити пријатно", обећао је Амар.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести