Путин: Вашингтон на потезу

МОСКВА: Руски председник Владимир Путин поручио је да очекује да председник САД Доналд Трамп испуни своје предизборно обећање о побољшању односа са Москвом, и истакао да је Русија за то спремна, а да је „лопта у америчком дворишту“.
Putin i Tramp Foto: Tanjug/ AP Photo/Marcellus Stein
Фото: Foto Tanjug/ AP Photo/Marcellus Stein

У емисији коју је емитовала телевизија Росија-1, Путин је рекао да Трамп испуњава обећања која је дао током предизборне кампање, а да је једно од обећања било да ће побољшати односе САД и Русије, преноси Тасс.

Надам се да ће се то догодити, барем смо ми за то спремни, и мислим да је лопта у дворишту САД, нагласио је руски председник.

Он је оценио да су сусрети с Трампом на маргинама форума корисни, али да су потребни одвојени разговори.

Упитан какви се резултати могу очекивати од разговора с Трампом с обзиром на да то да је амерички председник у извесној мери „талац унутрашњег политичког процеса САД“, Путин је изразио наду да „дијалог с њим може да буде конструктиван“, наводи руска агенција.

Кад је реч о комуникацији с америчким председником, иако су његови поступци често критиковани - поготову у последње време - и на међународној сцени и у економској сфери, моје искуство ми говори да је он, на крају крајева, пажљива особа која уме да слуша и која одговара на аргументе саговорника, рекао је Путин.

Руски председник је закључио да му све то даје основа да верује да дијалог с Трампом може да буде конструктиван.

EUR/RSD 117.1708
Најновије вести