Рибари нашли дрогу у мору вредну 18 милиона

НЕЈПЈИДО: Рибари у Мјанмару пронашли су вреће с дрогом - кристалним метамфетамином у вредности 18 милиона евра, преноси АФП позивајући се на изјаву једног званичника.
1
Фото: Ilustracija, pixabay.com

У Андаманском мору дуж обале Мјанмара плутале су 23 вреће дроге. У свакој врећи биле су пластичне кесице с ознаком "Кинески зелени чај".

То је амбалажа коју банде из југоисточне Азије обично користе за кријумчарење кристалног метамфетамина на далека одредишта, укључујући Јапан, Јужну Кореју и Аустралију.

Рибари који су пронашли дрогу мислили су да је реч о дезодорансу, намазали су се кристалима, добили опекотине по кожи и губили су свест.

Одмах након тога позвали су полицију која је пронашла још две вреће. Укупна количина пронађене дроге је 691 килограм, а тржишна вредност 20,2 милиона долара, односно 18,09 милиона евра.

"Никада пре нисам видео дрогу како плута океаном", рекао је локални функционер странке Национална лига за демократију која је помагала рибарима и полицији.

Мјанмарска полиција није саопштила о чему је реч.

Мјанмар је други по величини произвођач опијума на свету послије Афганистана и један од највећих произвођача метамфетамина у свету.

Делови Лаоса, Тајланда и Мијанмара чине такозвани "Златни троугао" - чвориште трговине метамфетамином, одакле се та дрога доставља по осталим деловима југоисточне Азије.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести