Русија упозорава на провокације у Сирији

ЈЕРУСАЛЕМ: Руско Министарство одбране упозорило је данас на провокације у северним и јужним деловима Сирије и осудило америчку улогу у источној Сирији, а извори су потврдили данас да се то упозорење односило на Израел.
Sukobi u Sriji Foto: AP Photo/Hussein Malla, File
Фото: AP Photo/Hussein Malla, File

Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков упоозорио је у среду да "усијане главе" провоцирају Сирију и навео да је систем С-300 био распоређен да брани против таквог поступка, преноси Џерузалем пост.Иако Израел није био споменут, референца на С-300 јасно је назначена у Јерусалиму.

Изјава, коју је објаснила руска амбасада у Израелу, највероватније се односи на обарање руског авиона ИЛ-20 у Сирији у септембру током акције израелске авијације, инцидента који је довео до кратке кризе са Москвом.Након тог инцидента у коме је погинуло 15 руских војника, Русија је одлучила да испоручи Сирији ракете С-300.

Конашенков је подсетио да је завршена испорука руских противавионских система С-300 и Пољана Д-4."Сада руски саветници припремају сиријско војно особље за борбени рад на тим модерним одбрамбеним системима", Конашенков.
 

Сирија тражи да се обуставе ваздушни удари на џихадисте

ДАМАСК:  Сиријско министарство спољних послова затражило је од Уједињених нација да изврше притисак на коалицију предвођену САД да обустави ваздушне ударе у Сирији.

Министарство се жали на ударе америчке коалиције против Исламске државе у тој земљи наводећи да су откривене нове масовне гробнице у Раки која је до прошле године било упориште џихадиста Исламске државе, преноси АП.

Сиријски званичници кажу да су откривене гробнице са телима цивила и џихадиста. У једној масовној гробници налази се више од 1.500 тела људи убијених у ваздушним ударима САД, рекли су они.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести