Састали се Пленковић и Пуповац, хоће ли СДС С напустити владу

ЗАГРЕБ: Три седмице након најаве да би Самостална демократска странка Срба у Хрватској могла да ускрати подршку актуелној влади Андреја Пленковића, лидер те странке Милорад Пуповац састао се данас у Банским дворима са премијером ради разговора на ту тему. 
Milorad Pupovac Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Он је новинарма уочи састанка с Пленковићем рекао да је премијер обавештен о темема о којима ће разговарати.

"Видећемо колики су ти проблеми, с којима је премијер упознат, колико их гледамо истим очима, из исте перспективе и како их можемо решавати", казао је Пуповац, пенео је портал загребачке Н1 тв.

Портал Телеграм констатује да би евентуални излазак СДС С из владајуће коалиције могао да створи приличне проблеме актуелној Пленковићевој влади.

Влада није јасно осудила, али председник СДС Са изјавио је да је “реч о питањима која произлазе из ревизионизма, негационизма и ширења феномена који оживљавају поражене политичке и државне покрете из Другог светског рата”.

Пуповац је додао да код Пленковића не види такав ревизионизам, али види да у друштву постоје снаге које се за то залажу, а требало је, казао је, да нестану након уласка Хрватске у ЕУ.

На питање има ли ревизиониста у ХДЗ-у, Пуповац је рекао: “Има утицајних појединаца и институција у различитим политичким спектрима”.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести