Шеф ЦДЦ-а: Вакцинисаћемо Американце до јула 2021.

ВАШИНГТОН: Директор америчког Центра за контролу и превенцију болести Роберт Редфилд изјавио је данас да би већина Американаца могла да буде вакцинисана против коронавируса најкасније до јула 2021. године.
vakcina
Фото: pixabay.com

Редфилд је, обраћајући се Одбору за здравство, образовање, рад и пензије америчког Сената, рекао да очекује да ће се вакцинације против Ковида-19 спроводити месецима, преноси Ројтерс.

Он је додао да очекује да ће око 700 милиона доза вакцине бити доступно крајем марта или у априлу, што је, како је навео, довољно за вакцинацију 350 милиона људи.

"Мислим да ће нам требати времена до априла, маја, јуна, а могуће и јула, да у потпуности вакцинишемо све америчке грађане", поручио је Редфилд.

Поред Редфилда, о пандемији корона вируса, од које је до сада преминуло више од 200.000 људи у САД, сведочили су шеф америчке Управе за храну и лекове Стивен Хан, шеф америчког Националног института за алергије и инфективне болести Ентони Фаучи, као и званичник за здравство и социјалне услуге Брет Жироар.

Вакцина за корона вирус и даље не постоји, али неколико могућих је у завршним фазама испитивања.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести