Сенатор Марфи: Трампов тим нас не информише о вакцинама

Чланови тима америчког председника Доналда Трампа за дистрибуцију вакцина нису информисали никога из транзиционог тима изабраног председника Џоа Бајдена и не планирају да то учине, рекао сенатор Крис Марфи
antitela
Фото: TANJUG/ NIKOLA ANĐIĆ

ВАШИНГТОН: Чланови тима америчког председника Доналда Трампа за дистрибуцију вакцина нису информисали никога из транзиционог тима изабраног председника Џоа Бајдена и не планирају да то учине, изјавио је демократски сенатор Крис Марфи након телефонског разговора са Белом кућом, оцењући да би то могло да има катастрофалне последице.

"Управо сам разговарао са тимом Трампове администрације за дистрибуцију вакцина. Потврдили су да нису информисали никога из Бајденовог тима и да не планирају да то учине. То је потенцијална катастрофа", написао је Марфи на Твитеру.

Портпарол Беле куће Брајан Моргенштерн није могао да каже да ли ће Бајденов тим бити информисан, наводећи да су планови за дистрибуцију вакцина Центра за контролу и превенцију заразних болести и гувернера савезних држава доступни јавности, преноси Ројтерс.

"Производња је увелико у току, а потврђено је да је 20 милиона американаца на путу да буде вакцинисано у децембру, а десетине милиона месечно после тога", рекао је Моргенштерн.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести