Софија: Ако Скопље потпише анекс има шансе да уђе у ЕУ

Бугарска је за проширење ЕУ на Западни Балкан, али говор мржње против свега што је бугарско, забрињава, рекао бугарски вицепремијер и министар одбране Красимир Каракачанов.
Bugarska,EU Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

СКОПЉЕ: Северна Македонија има шансе да добије датум за преговоре о уласку у ЕУ у јануару или фебруару, само ако Скопље потпише анекс од 12 тачака који јој је доставила бугарска страна, изјавио је данас бугарски вицепремијер и министар одбране Красимир Каракачанов.

Поред тога, како тврди Каракачанов, Северна Македонија је имала прилику да одреди датум за преговоре у новембру прошле године, али је није искористила.

„Бугарска није ставила вето, већ је једноставно рекла да није спремна за датум преговора“ рекао је Каракачанов, преноси МИА.

Бугарска је за проширење ЕУ на Западни Балкан, али говор мржње против свега што је бугарско, забрињава, додао је бугарски министар.

„Мржња се заснива на грубом и одвратном фалсификовању историје“, рекао је Каракачанов.

Он је за македонски радио К2 најавио да ће следеће недеље специјални представник за Бугарску македонске Владе Владо Бучковски ићи на састанке у Софију.

„Истина је, разговарали смо са господином Бучковским, он ће следеће недеље у улози главног преговарача или посредника бити у Бугарској. Још нисмо заказали састанак, али ће то бити уторак или среда“, најавио је Каракачанов.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести