СТРАШНО Осуђеник се обесио у затвору 18. САМОУБИСТВО МЕЂУ ЗАТВОРЕНИЦИМА ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ

РИМ: Осуђеник у италијанском затвору Терни извршио је самоубиство обесивши се у својој ćелији, саопштио је данас синдикат затворске полиције Сапе, пренела је Анса, наводећи да је ово 18. самоубиставо међу затвореницима у италијанским затворима од почетка ове године.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

 "Уплашени смо и тужни: затвореник који себи одузима живот у затвору је пораз за државу и за све нас који радимо на првој линији фронта", рекао је генерални секретар Сапеа Донато Капесе.

Самоубица из Тернија служио је казну због покушаја пљачке и недавно је поново примљен у затвор због наводног насиља у породици након периода проведеног у куćном притвору.

Прошле недеље италијанска премијерка Ђорђа Мелони рекла је да је потребно више затворских места да би се ублажила хронична пренатрпаност италијанских затвора која је допринела недавном таласу самоубистава и да декриминализација лакших злочина за коју се залаже опозициона Демократска партија левог центра (ПД) није одговор.

Затворски синдикати су се жалили на хронични недостатак особља, као и на пренатрпаност и лоше услове у казненим установама.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести