Суоснивач Гугла продаје све акције у Масковим компанијама

ЊУЈОРК: Милијардер руског порекла и суоснивач Гугла, Сергеј Брин, налозио је продају својих акција у компанијама Илона Маска након медиских написа да је његова супруга имала аферу са главним извршним директором "Тесле", облавио је ''''Вол стрит журнал'''' (WSJ).
google
Фото: п

Њујоршки пословни дневни лист није успео да утврди вредност Бринових власничких удела у Масковим компанијама, нити да ли је већ обављена било каква продаја, преноси Раша тудеј.

Наводна веза између Маска и Бринове супруге је прекинула дуго пријатељство између двојице бизнисмена, додаје WSJ, позивајући се на људе упознате с дешавањем.

Брин је, како наводи WSJ, финансијски помагао Маску од 2008. када је компанија "Тесла" била у проблемима током финансијске кризе, а 2015. године Маск је Брину поклонио једно од првих "Теслиних" потпуно електричних СУВ возила.

Маск, најбогатији човек на планети, негирао је да је имао аферу са Бриновом супругом Никол Шанахан, одбацујуцћи медијске извештаје као „тоталну глупост“ и тврдећи на Твитеру да није имао секс „вековима“.

До везе је наводно дошло прошлог децембра, а Брин је у јануару поднела захтев за развод, пренео је WSJ

Нето богатско Маска се процењује на 240 милијарди долара, док је Сергеј Брин на осмом месту са 95 милијарди долара, према "Блумберговом" индексу милијардера.

EUR/RSD 117.1782
Најновије вести