ТАКЕР КАРЛСОН ИНТЕРВЈУИСАО ПУТИНА Свет у шоку, сви чекају објављивање (видео)

Руска Федерација потврдила је да је амерички новинар Такер Карлсон интервјуисао руског председника Владимира Путина у Москви.
tuckercarlson.com
Фото: tuckercarlson.com

Познати амерички новинар објавио да је пажљиво планирао пут у Москву и интервју.

Карлсон, бивши водитељ на америчкој телевизијској мрежи Фокс Њуз, претходно је објавио снимак на друштвеној мрежи Икс, најављујући интервју, уз коментар да је желео то да уради јер "Американци имају право да знају све што могу о рату у који су умешани и који финансирају".

То је први Путинов интервју један на један са западним новинаром откако је Русија започела инвазију на Украјину у фебруару 2022.

Карлсон је потом објавио да ће интервју бити објављен у четвртак на његовом сајту tuckercarlson.com.

Било је најава да ће га објавити на друштвеној мрежи Икс где има велики број пратилаца.

Илон Маск, власник ове платформе, обећао је да неће спречавати, скидати или блокирати интервју.

Маск је и објавио изјаву Такера на друштвеној мрежи Икс.

Руски државни медији помно извештавају о посети 54-годишњег америчког новинара Москви.

Карлсон је рекао да је сам платио пут у Русију и да је желео да уради интервју јер "већина Американаца није обавештена" о сукобу који "преобликује свет", оптужујући главне медије на Западу да су "корумпирани", "крију истину од људи" и да их "намерно лажу".

"Очигледно је да је постојао ризик да се уради овакав интервју, и ово смо пажљиво планирали више месеци", рекао је Карлсон.

Он тврди да је и да је администрација америчког председника Џозефа Бајденова покушала да спречи да направи интервју, као што су то "урадили пре три године када су незаконито шпијунирали наше СМС поруке и проследили их слугама у главним медијима да их објаве".

"Прилично сам сигуран да су то исто покушали и прошлог месеца, али смо ипак дошли у Москву", рекао је амерички новинар.

"Зашто желим да интервјуишем Путина? Прво, то ми је посао, новинарство. Желим да информишем људе.

"Две године откако је почео рат који преобликује свет, већина Американаца о њему није информисана, не знају шта се дешава у овом региону. Али требало би, јер они плаћају много за то", рекао је Карлсон.

Од почетка рата, Бајденова администрација дала је Украјини десетине милијарди долара.

Амерички новинар је истакао и да жели да ово уради како би сви били информисани о другим апсектима ужасног рата, а пре свега о томе како се свет мења, називајући их историјским променама.

Додао је да је једна од последица рата "распад" економског поретка који је Запад успоставио још од Другог светског рата и који је трајао 80 година.

Откако је почео рат у Украјини, рекао је Карлсон, западни новинари су много пута интервјуисали украјинског председника Владимира Зеленског - кога је раније називао "диктатором".

Али, према оцени Карлсона, то нису били прави интервјуи, већ "самозадовољне сеансе" са циљем да појачају захтев Зеленског да се САД све више и више укључе у рат.

"То није новинарство - то је владина пропаганда, и то она најружнија и најпрљавија пропаганда - пропаганда која убија људе", нагласио је Карлсон.

Додао је да се за све то време"ниједан западни новинар није потрудио да интервјуише" Владимира Путина и да већина Американаца појма нема зашто је уопште почео рат и који су циљеви Кремља.

"Никада нисмо чули његов (Путинов) глас. То је погрешно", рекао је Карлсон.

"Нисам овде зато што волим Путина. Овде сам зато што волим Америку, а ми Американци по рођењу имамо право на слободу говора и изговорене речи и имамо право да знамо шта се дешава. Желимо да останемо напредни и слободни", поручио је.

Непосредно пре почетка рата, Карлсон је критиковао америчке власти јер је, како је рекао, "сврха спољне политике Беле куће постала мржња према Путину".

"Да ли ме је Путин икада назвао расистом? Да ли је претио да ће ме отпустити јер се не слажем с њим?", рекао је Карлсон док је трајало масовно груписање руских снага на граници Украјине.

"Ово су поштена питања, а одговор на сва је: НЕ. Владимир Путин није урадио ништа од тога", додао је.

Након што је Русија извршила инвазију, мало је променио тон током друге емисије, рекавши: "Владимир Путин је започео овај рат... Он је крив за оно што вечерас видимо у Украјини".

Портпарол Кремља Дмитри Песков потврдио је да је до интервјуа већ дошло, али није рекао ништа о томе када би требало да буде објављен.

Сам Песков је већ потврдио да су они добили мноштво захтева западних медија да интервјуишу руског председника, али да су сви до једног одбијени зато што су према његовим речима они „једнострани” и острашћени према руској страни.

Цео свет је на ногама и ишчекује шта је то ново Путин рекао у интервјуу а да није познато јавности.

По српском времену, интервју ће бити објављен у ноћи између четвртка и петка.

Dnevnik.rs/Bi-Bi-Si na srpskom/Tanjug/Društvene mreže

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести