ТАСС: ФБИ претреса и куће рођака Олега Дерипаске

ВАШИНГТОН: Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) обавио је данас претрес у кућама које припадају рођацима руског милијардера Олега Дерипаске у Вашингтону и Њујорку, потврдила је портпаролка руског бизнисмена за ТАСС.
fbi
Фото: (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Према њеним речима, Дерипаска није власник објеката у којима ФБИ тренутно обавља претрес, а данашњи упад у кућу има везе са санкцијама које су уведене против бизнисмена.

Раније је званичник ФБИ потврдио за ТАСС да се врши претрес у једној од приватних кућа у Вашингтону, која, према писању америчких медија, припада Дерипаски.

Да је ФБИ предузела "активности спровођења закона" у дому руског олигарха Олега Дерипаске, који се налази на црној листи САД, јавила је телевизија НБЦ позивајући се на неименованог портпарола ФБИ, а пренела је агенција Ројтерс.

Руски милијардер, који се налази под америчким санкцијама због веза са руским председником Владимиром Путином након наводног мешања Русије у председничке изборе у САД 2016. године, тражио је судским путем да му се укину санкције, али је тај случај пред судом одбачен у јуну.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести