Трампов адвокат "жестоко негира" причу о порно глумици

ВАШИНГТОН: Дугогодишњи адвокат америчког председника Доналда Трампа Мајкл Коен "жестоко је негирао" да је Трамп имао сексуални однос са порно глумицом Стефани Клифорд.
tramp, tanjug ap
Фото: Donald Tramp, foto: Tanjug (AP Photo/Evan Vuči, File)

Након што је "Волстрит џорнал" у петак објавио да је 2016. године Трампов адвокат платио глумици 130.000 долара да не открива детаље њеног односа са америчким председником, Коен је у саопштењу за Си-Ен-Ен поручио да Трамп "жестоко негира" да је до тог односа дошло.
Међутим, како ова медијска кућа наводи, адвокат није прокоментарисао ништа о исплати, која је поменута у извештају "Волстрит џорнала".
"Ове гласине су кружиле од 2011. Председник Трамп још једном жестоко негира такав догађај, као и госпођица Данијелс", поручио је Коен за Си-Ен-Ен који није могао да независно потврди писање "Вострит џорнала".
Како је "Волстрит џорнал" известио, адвокат Трамп организације Коен је организовао исплату за ћутање Клифордовој, која је тврдила да је имала "сусрет" са ексцентрицним милијардером у јулу 2006. године, на једном голф турниру.
Тај новац јој је наводно уплаћен у октобру 2016. године, за време Трампове кампање у председничким изборима.
Званичник Беле куће је након тога демантовао информацију наводећи да су то "старе и рециклиране информације, које су објављене и демантоване пре избора".
Коен, како је тада наведено, није хтео да коментарише своје учешће у договору, рекавши да је Трамп већ демантовао те наводе.
"Волстрит џорнал" је додао да је "саветнички тим Клифордове" запретио да ће одустати од договора, уз образложење да новац није исплаћен како је договорено.
Она је 2006. године на друштвеним мрежама објавила фотографију са Трампом. 
Данијелс писање овог листа такође назива "апсолутно неистинитим", према њеној изјави коју је Си-Ен-Ену доставио Коен.
"Мој контакт са Трампом се своди на неколико сусрета на јавним местима и ништа друго. Када сам упознала Доналда трампа био је љубазан, професионалан и потпуни џентлмен према мени и СВИМА у мом присуству. Гласине да сам примила мито од њега су потпуно нетачне", наводи се у тој изјави.
Си-Ен-Ен је, како се наводи, упитао Коена ко је доставио њену изјаву, како би и они могли да дођу у контакт са њом, али он није одговорио

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести