Трампова ћерка Иванка кандидат за председника Светске банке

ВАШИНГТОН: Ћерка америчког председника Доналда Трампа кандидаткиња је за председника Светске банке.
ivanka tramp
Фото: Epa (Clemens Bilan)

Како пише, businessinsider.com она би заменила председника Светске банке у одласку Џим Јонг Кима. Кимово изненадно напуштање Банке било је велико изненађење за запослене. 

Трампова администрација у ранијем периоду била је опрезна и чак непријатељска према западним међународним институцијама као што је Светска банка. Овог пута, они су добили задатак да дају препоруку Управном одбору Банке. 

Други могући амерички кандидати за вођење Светске банке су подсекретар трезора за међународне послове Давид Малпас, директор УСАИД-а Марк Грин и бивши амбасадор САД у УН Ники Хејли. За разлику од неких других предложених кандидата, Иванка нема искуства у економији међународне трговине, али је била пословна жена. 

Пре доласка у Белу кућу, где сада ради као саветница, радила је као потпредседница за аквизиције у Трамповој организацији. Имала је и сопствену модну линију, коју је прошлог лета затворила. Председник Трамп је раније наговештавао да би Иванка могла бити замена за одлазецу америчку амбасадорку у УН Ники Хејли. Међутим, на то место је именована Хедер Науерт, портпарол Стејт Департмента. 

 

 

Потомак Солунца
18.04.2019 • 06:23
Веома кфалификована а и разуме се ко Марица...
EUR/RSD 117.5205
Најновије вести