У Хонгконгу забрањене блокаде и ласери

ХОНГ КОНГ:  Суд у Хонгконгу одобрио је забрану блокирања или оштећивања стамбених делова града у којима су смештене породице полицајаца и других безбедносних служби, а које су биле мете током вишемесечних антивладиних протеста.
hong kong protesti, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Kin Cheung)

Тај потез је последњи покушај владе у Хонгконгу да контролише протесте, после одлуке лидерке Кери Лам да затражи хитне мере за забрану маски које су демонстранти користили да сакрију свој идентитет и заштите се од сузавца.Лам је данас изјавила да, иако би требало размотрити сва средства за заустављање немира, уступци демонстрантима могу само да погоршају ситуацију, преноси Ројтерс.

"Поновила сам више пута да насиље нецће дати решење. Насиље би само донело више насиља", рекла је Лам.Демонстранти су опколили и бацали молотовљеве коктеле на полицијска стамбена подручја при чему је нанета штета објектима у том граду под кинеском управом, саопштила је полиција.

Забрана окупљања у стамбеним областима полиције такође се односи на блокирање путева, како и коришћење ласера и батеријских лампи у полицијским објектима.Избори за окружни Савет, који би требало да буду одржани 24. новембра, биће кључно мерило расположења јавности, мада постоје оцене да би влада могла да одложи изборе због протеста.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести