УХАПШЕН ИТАЛИЈАН У ГРЧКОЈ у вези са шверцом нафте вредне 21 милијарду долара

Грчка полиција данас је у Атини ухапсила италијанског држављанина, кога је идентификовала као вођу криминалне организације која је наводно незаконито зарадила 21 милијарду долара од шверца нафте.
hapsenje policija Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Према Интерполу, Италијан је био водећи члан криминалне организације која се бавила међународним шверцом нафтних деривата, а ова организација је као власник танкера, вршила претовар нафтне из латиноамеричких лука у друге луке широм света, преноси италијанска Ађенција нова.

Ова криминална мрежа је наводно куповала сателитске репетиторе и уређаје за идентификацију од повучених бродова који се налазе у азијским лукама, инсталирала их на своје танкере за нафту и искључивала их током транспорта нафтних деривата, а тако су пролазили контроле.

Грчка полиција је саопштила да је ухапшени Италијан водио лагодан живот и живео са породицом у вили у приморском делу на периферији Атине, као и да је редовно путовао у луксузним аутомобилима, пише Ађенција нова.

Он је претходно био ухапшен у Дубаију, али је пуштен након пресуде надлежног суда, према којој је био само посредник и потпуно неповезан са злочинима за које је оптужен.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести