УХАПШЕН АЛБАНАЦ ЧЛАН КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ Планирали убиство у Будви

ПОДГОРИЦА: Полиција је на граничном прелазу Сукобин ухапсила албанског држављанина П.X.Х (25) због сумње да је био члан криминалне групе која је планирала убиство у Будви.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Верује се да је мета био високопозиционирани члан једног од которских кланова али то је за сада само полицијска претпоставка.

Осим Албанца, ухапшен је и јерменски држављанин А.М. (31) а полиција потражује јерменског држављанина А.М. (26). Информације да је сарадник ове групе био и извесни грчки држављанин из полиције за сада не потврђују, преноси портал РТЦГ.

Раније данас, саопштено је да су службеници Регионалног центра безбједности „Југ“ – Одељења безбедност Будва су синоћ, спроводећи планске активности на појачаној контроли чланова организованих криминалних група и оперативно интересантних лица, спречили ликвидацију и ухапсили А.М. (34) из Јерменије.

Како је саопштено, будванска полиција је синоћ око 22:30 у улици Словенска плажа уочила возило марке „ВW Поло“ барских регистарских ознака и приступила његовој контроли.

"Наведено возило се зауставило на земљаном паркингу у слепој улици испред полицијских службеника, а непосредно након заустављања из возила су наглао изашла три лица и дала се у бекство. Том приликом припадници полиције су сустигли једно лице. Одмах су обавештене све расположиве јединице полиције које су упућене у овај до Будве заједно са службеницима криминалистичке полиције", наводи се у саопштењу Управе полиције.

Извршена је блокада града и започета интензивна потрага.

О догађају је обавештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору који је заједно са припадницима Одељења безбедности Будва извршио увиђај на лицу места.

"У возилу су пронађена два пиштоља марке 'Глоцк' са оквирима у којима се налазило по 19 комада муниције, аутоматски пиштољ 'Шкорпион' са пригушивачем и 17 комада муниције, две силиконске маске као и више пари рукавица и гардеробе за пресвлачење. Након утврђивања идентитета, полиција је по налогу државног тужиоца, лишила слободе М.А. због сумње да је извршио кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја", наводи се у саопштењу.

Предузимају се даље истражне радње на утврђивању свих околности под којима је планирано извршење тешког кривичног дела које је спречено ефикасном реакцијом припадника Одељења безбедности Будва.

Танјуг

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести