ЗАШТО ЈОШ НЕМА ХАПШЕЊА Идентификовани неки од осумњичених копача тунела испод вишег суда

ПОДГОРИЦА: Иако су надлежни у Црној Гори тврдили да знају ко су и где се налазе копачи тунела испод Вишег суда у Подгорици, ни 10 дана након његовог открића нико није ухапшен нити се знају имена осумњичених.
е
Фото: Youtube Printscreen/ Glas Amerike VOA

Према незваничним сазнањима ТВЦГ, идентификвани су неки од осумњичених, полиција и тужилаштво су дошли до одређених сазнања, што ће највероватније бити саопштено наредних дана.

Званично није саопштено шта прецизно недостаје у депоу Вишег суда. Према речима министра правде Марка Ковача из зграде суда однесено је 19 комада ватреног оружја.

Председник Вишег суда Борис Савић казао је јуче да је најмање пет судских предмета компромтовано. Полицијски службеници и данас су претраживали терен у Ботуну, а према незваничним информацијама, јуче су на том месту пронађене рукавице, које су како верују истражитељи, користиле особе које су копале тунел до депоа Вишег суда. Претрага терена вршена је недалеко од места на ком је недавно заплењен комби, који су како се сумња користиле особе које су копале тунел. Провала у судски депо примећена је 11. септембра, а након тога откривено је и да отвор у депоу води до оближњег стана.

Комби који су користили осумњичени полиција је пронашла 13. септембра. Откривен је и стан у подгоричком насељу Забјело, где су наводно боравили осумњичени. Истрагом у случају "тунел" руководи подгоричко Основно државно тужилаштво, а до сада осумњичено је најмање девет особа, међу којима је и једна жена.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести