ЗНА СЕ КО ЈЕ У ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ Спајић доставио Скупштини експозе за састав

ПОДГОРИЦА: Лидер Покрета Европа сад и мандатар Милојко Спајић доставио је данас Скупштини експозе за састав нове Владе Црне Горе.
crna gora
Фото: Tanjug/Flickr, ilustracija

У експозеу Спајић је предложио Алексу Бечића за потпредседника владе за безбедност, унутрашњу политику, европске и спољне послове, Момо Копривица предложен је за потпредседника владе за политички систем, правосуђе и антикорупцију, а Срђан Павићевић за потпредседника владе за рад, образовање, здравство и социјалу.

За потпредседника Владе за економску политику и министра економског развоја Спајић је навео Ника Ђељошаја, а за потпредседника Владе за демографију и младе и министра спорта и младих Драгослава Шћекића.

Филип Ивановић предложен је за министра спољних послова, Филип Радуловић за министра саобраћаја и поморства, Јанко Одовић за министра просторног планирања, урбанизма и државне имовине,  а Маида Горчевић за министарку европских послова.

За министра финансија предложен је Новица Вуковић, за министарку просвете, науке и иновација Анђела Јакшић Стојановић, за министра правде Андреј Миловић, а за министарку рада и социјалног старања Наида Нишић.

Војислав Шимун предложен је за министра здравља, Саша Мујовић за министра енергетике и рударства, Борис Богдановић за министра унутрашњих послова, а Драган Краповић за министра одбране.

За министра  туризма, екологије, одрживог развоја и развоја севера Владимир Мартиновић, министарку културе и медија Тамара Вујовић, министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић.

Мараш Дукај предложен је за министра јавне управе, а Фатмир Ђека за министра људских и мањинских права. 

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести