православна црква

Нови Сад ТРИБИНА У РЕКТОРАТУ У УТОРАК, 14. МАЈА „Црква и верске слободе у савременом друштвуˮ
Управа парохије при Саборном храму Светог великомученика Георгија у Новом Саду организује дијалошку трибину на тему „Црква и верске слободе у савременом друштвуˮ.
Свет ЈОШ ЈЕДНА ЦРКВА У ИСТАНБУЛУ ПОСТАЛА ЏАМИЈА Хора или Црква Христа Спаситеља у пољу подигнута у 4. веку, МОЗАИЦИ и ФРЕСКЕ сматрани врхунцем византијске уметности премазани МАЛТЕРОМ
ИСТАНБУЛ: Након Аја Софије, у Истанбулу је још једна црква-музеј поново постала џамија.
Друштво ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП СРЕМСКИ ГОСПОДИН ВАСИЛИЈЕ за "Дневник": Историја нас учи да зла времена увек имају свој крај и ограничено трајање, УЗДАЈМО СЕ У БОГА
У трон епископа сремских у најрепрезентативнијем српском дому насталом пре 130 година – Патријаршијском  двору у Сремским Карловцима, епископ сремски Василије сео је 1986, по чему је после митрополита Стефана Стратимировића који је столовао 46 година у Карловачкој митрополији, најдуговечнији српски архијереј на канонском простору Сремске епархије.
Свет ТЕЖАК ИНЦИДЕНТ У ЗАГРЕБУ Развили усташку заставу испред православне цркве ПЕВАЛИ ТОМПСОНОВЕ ПЕСМЕ
ЗАГРЕБ: Група људи данас око поднева окупила се испред православне цркве на Цветном тргу у Загребу носећи заставе са првим белим пољем на грбу која је коришћена у време усташке НДХ.
Photo
Друштво ЈЕДНА ОД ОМИЉЕНИХ ЛОКАЦИЈА НА ЗЛАТИБОРУ Дрвена црква у селу Јабланица одолева скоро два века, а ево шта је ЈЕДИНСТВЕНО у вези с њом (ФОТО)
ЧАЈЕТИНА: Уколико вас пут наведе у живописно златиборско село Јабланица, на само 25 километара од самог центра ове познате планине, дочекаће вас мала црква брвнара посвећена Пресветој Богородици коју су вредни неимари градили у првој половини 19. века.
Друштво (ФОТО) ОВО ЈЕ СРПСКА СВЕТИЊА у којој се налазе мошти ТРИ ПОТОМКА ЛОЗЕ НЕМАЊИЋА Манастир Давидовица се налази на самој граници са Црном Гором
ПРИЈЕПОЉЕ: Српска светиња скривена далеко од радозналих погледа налази се у месту Бродарево код Пријепоља. Манастир Давидовица подигнут је на темељима византијске базилике у 13-ом веку.
Друштво ДАНАС ЈЕ СВЕТИ ЈАКОВ ПЕРСИЈАНАЦ Треба изговорите ову молитву
Православни верници данас обележавају Светог Јакова Персијанца, племића који је живео у Персији на двору цара Издигерда крајем четвртог и почетком петог века.
Друштво ДАНАС СЛАВИМО ТРИ ВЕЛИКА СВЕЦА Један је био највећи српски ктитор
Српска православна црква и њени верници 12. новембра обележавају празник посвећен Стефану Урошу II Милутину Немањићу, односно Светом краљу Милутину.
Друштво ДАНАС СЛАВИМО СВЕТОГ АРТЕМИЈА: Важно је да урадите ЈЕДНУ СТВАР или вас чека гнев светитеља (ВИДЕО)
Српска православна црква данас обележава празник у част светог великомученика Артемија.
Друштво ДАНАС СЛАВИМО ТОМИНДАН Свако ко верује у БОГА треба да испоштује само ЈЕДНО правило
Српска православна црква и њени верници данас славе светог Тому, који се обележава 19. октобра, односно 6. октобра по јулијанском календару.
EUR/RSD 117.1155
Најновије вести