Газа

Политика Србија са 16 земаља позвала на ХИТНО ОСЛОБАЂАЊЕ ТАЛАЦА У ГАЗИ
ЊУЈОРК - Србија је, заједно са још 16 земаља, позвала на моментално ослобађање свих талаца које Хамас држи у Гази већ дуже од 200 дана, међу којима су и држављани наших земаља, саопштено је данас из кабинета председника Србије Александра Вучића.
Свет ХАМАС СПРЕМАН НА ПРИМИРЈЕ, али само у случају "РЕШЕЊА СА ДВЕ ДРЖАВЕ"
ГАЗА: Заменик председника политбироа Хамаса за Газу Халил ал Хаја изјавио је да је та палестинска милитантна група спремна на договор о петогодишњем примирју са Израелом и да се претвори у политичку странку ако би била успостављена палестинска држава са границама из 1976. године, што представља познато "решење са две државе".
Свет ХОРОР У ГАЗИ У Кан Јунису пронађена масовна гробница са 50 тела Палестинаца
ГАЗА: Службе хитне помоћи у Гази извукле су тела 50 Палестинаца из масовне гробнице у медицинском комплексу Насер у граду Кан Јунис, две недеље након што су се израелске снаге повукле са тог подручја, преноси Ал Џазира.
Свет СТАТИСТИКА КОЈА ЛОМИ СРЦА На сваких 10 минута погине по једно дете у Појасу Газе
Агенција Уједињених нација за помоћ палестинским избеглицама (UNRWA) објавила је данас да на сваких 10 минута у Појасу Газе погине по једно дете.
Свет БОМБОМ ПРАВО У СТАМБЕНУ ЗГРАДУ У израелском ваздушном нападу на Рафу убијено деветоро, укључујући шесторо деце
У израелском ваздушном нападу на град Рафа, у Појасу Газе, убијено је најмање девет особа, од којих је шесторо деце, саопштено је из болнице у енклави.
Свет ВОЂА ХАМАСА ХАНИЈЕ ПОТВРДИО Три његова сина убијена у израелском нападу на Газу
ГАЗА: Вођа Хамаса Исмаил Ханије саопштио је данас да су тројица његових синова убијена у израелском ваздушном нападу на Газу.
Свет САМО ТУЖНЕ ВЕСТИ ИЗ ГАЗЕ После убиства седморице хуманитараца 340 тона помоћи враћају се назад
Након погибије седморице радника Светске централне кухиње (WCK) током израелског ваздушног напада у понедељак увече, бродски конвој са 240 тона неиспоручене хуманитарне помоћи за цивиле у Појасу Газе враћен је данас на Кипар.
Свет СВЕТ ПРЕТВОРЕН У РУШЕВИНЕ У прва 4 месеца напада на Газу начињена штета од више од 18 милијарди долара
- Штета причињена критичној инфраструктури у Појасу Газе у прва четири месеца напада израелске војске износи око 18,5 милијарди долара, саопштено је данас у заједничком извештају Светске банке и УН.
Свет ХАМАС ТВРДИ: У Шифи пронађена тела особа које су закопане живе и везаних руку, БОЛНИЦА НЕУПОТРЕБЉИВА
Хамас је данас саопштио да су у болници Шифа, највећем здравственом комплексу у Појасу Газе, који је био на удару израелских снага 14 дана, пронађена тела људи везаних руку и живих закопаних, јавља Анадолија.
Свет Нетањаху поручио републиканским сенаторима НАСТАВЉАМО РАТ У ГАЗИ
ВАШИНГТОН: Израелски премијер Бењамин Нетањаху рекао је америчким републиканским сенаторима да ће Израел наставити своје напоре да порази палестинску милитантну групу Хамас у Појасу Газе, изјавили су сенатори након што им се Нетањаху обратио.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести