алпи

Свет ОПАСНИ ВРХОВИ ОДНЕЛИ ЖИВОТЕ Најмање троје мртвих у лавини на швајцарским Алпима
Троје људи је погинуло, а једна особа је повређена данас после подне у лавини у Рифелбергу, у алпском скијалишту Цермат у Швајцарској, саопштила је полиција.
Свет ШЕСТОРО АЛПИНИСТА ИЗГУБИЛО ЖИВОТ у несрећама у швајцарским Алпима
ЦИРИХ: Шесторо алпиниста изгубило је живот у несрећама које су се у размаку од неколико дана догодиле у швајцарским Алпима, саопштила је данас полиција.
Свет Аутобус са 40 деце се сурвао у поток, повређена 21 особа
ПАРИЗ: Најмање 21 особа повређена је данас у несрећи у француским Алпима када се аутобус који је превозио децу сурвао низ падину и завршио у потоку.
Свет Рекордне температуре на северној страни Алпа у Швајцарској и Лихтенштајну
БЕРН: Рекордне температуре измерене су на северној страни Алпа у Швајцарској и Лихтенштајну првог дана 2023. године. 
Магазин / Наслови Глечери на Алпима губе највећу масу у претходних 60 година
ЦИРИХ: Глечери на Алпима су на добром путу да изгубе највећу масу откако се врше мерења од пре 60 година, показали су подаци у чији је увид имао Ројтерс.
Нови Сад Фото-пројекција и промоција књиге Мон Блану
Фото-пројекција успона на Мон Блан, као и промоција књиге Матеја Перкова „Желим дотакнути небо”, биће одржане у четвртак, 6. фебруара, након састанка ПСД „Железничар” од 19 часова, у сали тог друштва на Тргу галерија 4.
Магазин / Наслови Алпи се мењају, топе се глечери
БЕРН: Најпознатије планине у Алпима, Монблан и Матерхорн, почеле су из корена да се мењају због климатских промена повећавајући опасност од одрона камења и померања глечера, тврде научници.
Војводина Бечејац четири пута савладао Алпе
Најразличитији мотиви инспиришу ентузијасте да крену у баш подугу шетњу „Главном улицом Старог континента“, како је Савет Европе 1987. назвао пут ходочасника до шпанског града Сантјаго де Компостела и катедрале у којој су мошти Светог Јакова.
Свет Пао снег на Алпима у Италији и Аустрији
АЛПИ: Обилне снежне падавине забележене су овог викенда на алпским глечерима, а очекује се да ће падати све до понедељка.
Спорт / Остали спортови Снег и бујица зауставили Тур де Франс
ПАРИЗ: Организатори Тур де Франса суочили су се са великим проблемима, јер су морали да зауставе 19. етапу такмичења због снега и бујице на путу код области Тињес у Алпима. 
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести