Скрипаљ

Свет Британија: Русија користи "тактику диверзије"
ЛОНДОН: Велика Британија је на захтев руске амбасаде у Лондону да се састане са министром спољних послова Борисом Џонсоном у вези тровања бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља одговорила да је примила тај захтев и да ће на њега одговорити благовремено, али је и оптужила Русију да користи "тактику диверзије".
Свет Москва од британских колега тражи извештаје истраге  „случаја Скрипаљ“
МОСКВА: Руски Истражни комитет, који спроводи истрагу о тровању Јулије Скрипаљ, саопштио је данас да је послао захтев Британији да обезбеди Москви правну помоћ.
Свет Џонсон: Напад на Скрипаља повезан са победом Путина
ЛОНДОН: Тајминг напада на бившег руског шпијуна Скрипаља и његову кћерку који су отровани нервним гасом у јужној Енглеској вероватно је повезан са изборном победом руског председника Владмира Путина, изјавио је данас британски министар спољних послова Борис Џонсон.
Свет Столтенберг: НАТО уз Велику Британију у случају Скрипаљ
БРИСЕЛ:  Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је данас да Алијанса стоји уз Британију у време дипломатских напетости с Русијом због тровања бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља у Енглеској. 
Свет Путин: Оптужбе Британије бесмислене, спремни смо за сарадњу
МОСКВА: Председник Русије Владимир Путин одбацио је британске оптужбе о умешнаости Русије у тровање некадашњег агента Сергеја Скрипаља, назвавши то бесмислицама, али је рекао да је Русија спремна да сарађује у истрази.
Свет Макрон солидаран са Меј о умешаности Русије услучај Скрипаљ
ПАРИЗ: Председник Француске Емануел Макрон изразио је данас солидарнст са Британијом око става да је у случај тровања бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке умешана Русија.
Свет Џонсон: Могло би да се деси да богати Руси одговарају....
ЛОНДОН: Британски министар спољних послова Борис Џонсон данас је наговестио да би корумпирани Руси, чије је богатство у вези са руским председником Владимиром Путином, могли да буду на мети британске полиције у знак одмазде за напад отровним гасом на бившег шпијуна Сергеја Скрипаља, јавља Ројтерс.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести