Аеродром „Ечка” и компанија „Prince Aviation” шире сарадњу

ЕЧКА: Аеродром “Ечка” и компанија “ Prince Aviation ” из Београда, која се бави авио такси саобраћајем и обуком пилота, потписали су уговор о проширењу сарадње.
1
Фото: zrenjanin.rs

Директор Аеродрома “Ечка” Павле Марковић објаснио је да ће поменута авио компанија, која је стратешки партнер овдашњег аеродрома, проширити капацитете и отворити овлашћени “Цеснин” сервисни центар. Марковић је додао да ће то допринети отварању нових радних места и упошљавању кадрова, пре свега авиомеханичара. 

- Надам се да ћемо за две до три године посао развити тако да ћемо моћи да запослимо тридесетак младих људи, механичара и инжењера из Зрењанина - навео је он.

Марковић је овом приликом указао и на одличну сарадњу између Града Зрењанина и Аеродрома “Ечка”.

- Овде смо, уз велику помоћ чланова Аеро-клуба Зрењанин, вратили падобранство, обуке у једриличарству, а почели смо и обуке за моторне пилоте. Прва класа ће у школском центру Аероклуба Зрењанин почети да лети већ од 1. септембра. Уз огроман труд и велику помоћ градоначелника и Града Зрењанина успели смо да повратимо углед аероклубу и аеродрому. Сада са поносом могу да кажем да имамо најбољи спортски аеродром у региону, а са тиме се слажу сви који дођу овде - рекао је Марковић.

Технички директор компаније „Prince Aviation ” Срђан Крагојевић објаснио је због чега се она одлучила за сарадњу са аеродромом који је од Зрењанина удаљен неколико километара.

- Пошто су нам капацитети у Београду попуњени, тражили смо аеродром таквог типа, како бисмо могли да проширимо капацитете и одржавамо школске и спортске ваздухоплове. На овом аеродрому смо присутни од 2007. године, са нашом пилотском школом, и имамо одличну сарадњу. Онда смо одлучили да развијемо техничку подршку за авионе из наше школе и аероклуба. Пошто се ради се о значајном проширењу капацитета, нећемо остати само на развоју сервисног центра за наше потребе, већ ћемо омогућити да те услуге користе и трећа лица - рекао је Крагојевић.

Фото: zrenjanin.rs

У плану је да се сервисирају авиони који су, не само у српском регистру, већ и у регистру било које државе Европске уније.

- То би довело до озбиљног технолошког развоја аеродрома, који не би био само спортски објекат, већ и објекат за пословне намене. Тренутно запошљавамо четири механичара, а план је да овде за стално буде запослено тридесет људи. Зрењанин је доживео велики развој и највеће инвестиције су у овом региону. Верујемо да ће овај регион бити локомотива развоја Војводине и Србије и ми желимо да учествујемо у том развоју - напоменуо је Крагојевић.       

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5720
Најновије вести