Акција Фондације Новака Ђоковића и Ђенерали осигурања: Таблет рачунари за родитеље

ПАНЧЕВО: Родитељи чија деца похађају вртиће ПУ „Дечија радост” у Панчеву добили су бесплатне таблет рачунаре за потребе учествовања у програму „Подршка, не перфекција”, који спроводи Фондација Новак Ђоковић.
novak
Фото: Фондација Новак Ђоковић

Осигуравајућа компанија Ђенерали Србија и глобална иницијатива „The Human Safety Net” обезбедили су 50 таблета, а вредност донације износи 20.000 евра. Осим Панчева, акција ће се наставити у Новом Пазару, Владимирцима, Смедереву, Ковачици, Пећинцима и Нишу.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да му је драго што програм наилази на подршку и што се успешно развија из године у годину.

- Верујем да је сваком родитељу, ма колико био искусан, посвећен и пажљив, некада потребан савет у вези са тим како да се односи према свом детету у одређеним ситуацијама. Говорим то из личног примера. Волим, зато, да чујем искуства од других очева и мајки, да чујем њихова мишљења, знања, и да део тога искористим да будем и сам бољи родитељ. Овај програм ми управо то омогућава и хвала свима који учествују и дају важан допринос - рекао је Новак.

Програм „Подршка, не перфекција“ је потпуно бесплатан. До сада је кроз шест циклуса радионица прошло 1500 родитеља и старатеља из 24 градова и општина у Србији.


Вртић за 75 малишана

Донација је уручена у вртићу који ће током идуће године бити реконструисан и адаптиран учешћем Фондације Новак Ђоковић, након чега ће добити нове просторије које ће моћи да приме 75 малишана. Град Панчево, са околним приградским и руралним насељима тренутно има преко 350 деце на листи чекања за упис у ПУ, а више од 2.800 малишана не похађа ниједан вид предшколског програма. Из тог разлога, Фондација је препознала потребу улагања у инфраструктуру раног образовања у овом крају. 


- Са нашим партнером Ђенерали Осигурање Србија делимо заједничке вредности и помажемо родитељима и старатељима широм земље да својој деци пруже најбоље могуће услове за раст и развој. Сигурни смо да ће таблет рачунари бити од значајне помоћи током одвијања програма  „Подршка, не перфекција” и да ће родитељима помоћи у васпитању најмлађих - рекла је Маја Кремић, национална директорка Фондације Новак Ђоковић.

Вртићи у Панчеву добили су и књиге за децу узраста до шест година.

- Ђенерали Осигурање Србија се пре три године прикључило глобалној иницијативи Ђенерали групе „The Human Safety Net ”. Заједно са Фондацијом Новак Ђоковић до сада смо реализовали бројне активности са циљем пружања подршке родитељима, старатељима и хранитељима деце у раном развоју. Наши запослени су организовали активности попут дигиталног волонтирања и сакупљања књига за децу, а овог пута донирамо таблете да бисмо родитељима слабијег материјалног стања омогућили да учествују у онлајн програмима. Планирамо да у партнерству са Фондацијом Новак Ђоковић наставимо да деци широм Србије пружамо једнаке шансе за будућност - истакао је Драган Филиповић, председник Извршног одбора Ђенерали Осигурања Србија.

Смиљана Грујић, једна од аутора и координаторка програма „Подршка, не перфекција” нагласила је да ова донација долази у правом тренутку, као подршка у несигурним временима изазваним здравственом ситуацијом. Родитељи су сада суочени са новим изазовима које је поставила пандемија и важно им је да усвоје нова знања која могу помоћи њиховим породицама. Због тренутне здравствене ситуације, нови циклус програма спроводиће се онлајн и обухватиће 380 родитеља из Крагујевца, Смедерева, Ковачице, Панчева, Петровца на Млави, Ниша, Јагодине, Владимираца, Шапца и  Београда.

В. Х.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести