Амбуланта у Јарку дочекала реновирање

БАЧКИ ЈАРАК: Директор Дома здравља у Темерину др Томислав Угарковић каже да обнова амбуланте у Бачком Јарку значи много њеним становницима.
ambulanta backi jarak, Dnevnik/Jelena Ivanović
Фото: Дневник/Јелена Ивановић

Месна заједница Бачки Јарак има око 6500 становника, међу њима је хиљаду деце. Реконструкцијом педијатрије, стоматологије и апотеке добијен је адекватнији простор за пружање здравствених услуга. Након обнове простор је изванредан и већ ове недеље сви радови биће завршени, те ће запослени моћи да се врате у пуном ритму на посао, потврђује Угарковић.

У јарачкој амбуланти раде два лекара опште праксе, педијатар, стоматолог, фармацеут, два стоматолошка техничара и три медицинске сестре.

Фото: Дневник/Јелена Ивановић

- То је сасвим довољно за ову амбуланту, а иначе Дом здравља запошљава 150 радника, чиме смо релативно мали дом здравља у односу на новосадски, али је то довољно да покрије све потребе становништва - напомиње др Угарковић.

Темерину, међутим, фале лекари специјалисти, али Дом здравља у Темерину не може да их запосли, због забране запошљавања која је и даље на снази.

- Јесмо мали, али имамо све и гинекологију, интерно, педијатрију, пулмологију, радиологију, општу медицину, стоматологију и имамо амбуланте у свим месним заједницама- напомиње Угарковић.

Централни објекат Дома здравља налази се у Темерину, а амбуланте се налазе у Старом Ђурђеву, Бачком Јарку, Телепу, и Сиригу.

За реконструкцију амбуланте у Бачком Јарку, која није обнављана откако је изграђена, дакле више од 50 година, издвојено је из покрајинског буџета 11 милиона динара.

М. Сћ.

 

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Темерин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести