Атанасковић у Сомбору са провредницима о плановима

СОМБОР: Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је данас Сомбор где је разговарала са градоначелником Антониом Ратковићем и привредницима о плановима, али и изазовима са којима се сусрећу, као и о програмима подршке ресора којим руководи.
atanaskovic1
Фото: Град Сомбор
Атанасковић је и овог пута истакла важност инфраструктурних пројеката и значај развоја индустријских зона, а све у циљу привлачења нових инвестиција и запошљавања пре свега младих људи, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Министарства привреде.
Она је навела да је са градоначелником разговарала о подршци коју Министарство привреде може да пружи локалној самоуправи како би се побољшала инфраструктура и привукли инвеститори, а самим тим и смањила незапосленост.
„Наш циљ је да што мање људи одлази у иностранство, да наши млади остану у Србији, на свом огњишту, да раде“, рекла је Атанасковић.
Министарка је током посете Сомбору обишла и компанију ''''Боја'''', која се бави производњом регистарских таблица, производњом саобраћајних знакова, обележавањем ознака на коловозу као и производњом и продајом опреме за путеве и обезбеђење градилишта.
Фото: Град Сомбор
Како је истакла, реч је о компанији која представља пример добре праксе, а да то показује и чињеница да просек плате износи 85.000 динара нето, што је изнад просека и чему тежимо.
„Имамо много добрих фирми и желимо да их промовишемо како би људи видели да у Србији може лепо да се ради и заради“, рекла је Атанасковић.
Градоначелник Ратковић захвалио је министарки на посети.
„Имали смо конструктиван састанак током којег смо министарку упознали са свим привредним потенцијалима града, са изазовима са којима се сусрећемо, али и плановима које имамо за даље проширење и наставак инфраструктурног опремања индустријске зоне и довођење нових инвеститора што је наш главни циљ и приоритет“, рекао је Ратковић.
Атанасковић је посету Сомбору искористила и за разговор са привредницима Западнобачког управног округа како би се упознала са изазовима са којима се сусрећу, додаје се у саопштењу.
EUR/RSD 117.5653
Најновије вести