Бачка Паланка: Петиција уродила асфалтом

БАЧКА ПАЛАНКА: Изгледа да су апели и петиција коју су раније писали становници Улице Жртава фашизма у Старој Паланци уродили плодом, јер су коначно добили нов асфалт, а надлежни су некада једносмерну преименовали у двосмерну улицу и тако житељима овог дела вароши скратили пут до кућа. 
radovi na putu
Фото: Youtube Printscreen

На адресу локалне самоуправе током године стигла је петиција грађана из Улице Жртава фашизма, а указивали су на лоше стање коловоза, као и проблем одвођења атмосферских вода, каже мр Мирослав Сићевић, директор општинског ЈП „Стандард”.

Како додаје, ова улица је доста уска и у њој нема тротоара, али то није случај само овде.

Чак 80 одсто паланачких улица, због некадашњег пројектовања, нема пешачке стазе. Реконструкција ове улице, односно асфалтирање у укупној дужини од 330 метара, ширине четири метра, као и реконструкција атмосферске канализације коштало је 10,5 милиона динара. Највећи проблем био је када падну обилније кише, јер грађани буквално нису могли да изађу из својих кућа, а сада је то решено, каже Сићевић.  

Према његовим речима, ископани су канали са обе стране пута, а све ћуприје које нису имале пропуст за воду су разбијене и постављене су цеви, па су сада и све ћуприје у функцији.

Како додаје, двосмеран саобраћај успостављен је како житељи ове улице аутоомобилима, моторима, бициклима не би морали да обилазе цео кварт како би дошли до својих кућа.

Проблем затрпавања атмосферских канала присутан је у многим улицама у Бачкој Паланци, истиче директор „Стандарда”.

Грађани, додаје, понекад не мисле на последице онога што раде. Затрпавање канала поред коловоза да би се направио паркинг простор на јавној површини резултира да вода нема где да оде, па остаје на коловозу. Атмосферска канализација осим што чува пут од пропадања утиче и на безбедност саобраћаја, поручио је.

М. Сџ

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести