Бачка Паланка: Ребалансом буџета четврт милијарде у инвестиције

БАЧКА ПАЛАНКА: Одборници Скупштине општине Бачка Паланка усвојили су први овогодишњи ребаланс буџета, јер је по завршном рачуну општине за 2018. годину исказан вишак од 258,38 милиона динара.
backa palanka, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Ова средства ће се употребити за завршетак започетих пројеката као и за нове капиталне инвестиције.

Значајан део средстава, односно појединачно најзначајније инвестиције биће усмерене на започете пројекте изградње фискултурне сале у Деспотову, те наставак изградње фекалне канализације у Обровцу. Готово у свим месним заједницама ове локалне самоуправе, а има их 17, нешто ће се градити, а укупно је ребалансом за те пројекте намењено преко четврт милијарде динара.

Поред ових капиталних инвестиција локална самоуправа у сарадњи са Управом за капитална улагања ради на реализацији још три велика пројекта. Као највеће улагање последњих деценија, барата се са око 4,5 милиона евра, истиче се санација и реконструкција централне зграде Дома здравља и доградња једног спрата. Предвиђена је и реконструкција зграде школе у Пивницама, те пројекат реконструкције зграде ОШ „Алекса Шантић” у Гајдобри и Новој Гајдобри.

Када буде завршена трафо- станица у Обровцу, а надлежни кажу да је то врло важна инвестиција, биће могуће завршити гасификацију свих насељених места у овој општини.

М. Суџум

EUR/RSD 117.1782
Најновије вести