Бачка Топола: Уређује се пут до гробља у Томиславцима

БАЧКА ТОПОЛА: Почело је уређење атарског пута који води до сеоског гробља у Томиславцима. Становници овог села имају тај проблем још од оснивања села 1921. године, јер пут до гробља никад није уређен.
1
Фото: Dnevnik.rs

Радове на уређењу пута обишли су председник Општине Бачка Топола Габор Кишлиндер и председник Скупштине општине Саша Срдић, а крај радова очекује се до краја маја.

Вредност радова је 15,7 милиона динара без пдв-а, односно са порезом 18,8 милиона динара, а финансирају се из буyета Општине.  Грађани Томиславаца навели су уређење пута до гробља као приоритет када је њихово место у питању. У овој локалној самоуправи постоји и месни самодопринос, те грађани сваког села сами одлучују који радови ће се обављати у ком месту, уз пуну подршку општине.

Председник Скупштине општине Бачка Топола Саша Срдић каже да је рок за извођење радова 45 радних дана, а за извођача је изабрана фирма „Лукач путеви” из Темерина.

Фото: Dnevnik.rs

- Уређује се пут који води до сеоског гробља у Томиславцима које је удаљено више од једног километра од села и које представља проблем мештанима од самог оснивања села, дакле скоро читав век - каже Срдић. -Сада грађани Томиславаца неће имати проблема када су лоши временски услови, јер је умело да се направи блато и да пут буде непролазан, или је лети долазило до стварања велике прашине, већ ће имати нормалан пут до гробља.

М. Стакић

Пројекат „Остваривање јавног интереса у Бачкој Тополи” реализује „Продукција ДВП Дигитал”, а суфинансиран је из буџета Општине Бачка Топола. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа, који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести