Бечејци у Новосадском позоришту гостују Мрожековим „Полицајцима”

БЕЧЕЈ: Глумци Драмског студија младих Градског позоришта Бечеј имаће сутра на сцени Новосадског позоришта четврто извођење представе „Полицајци”, по тексту славног пољског писца Славомира Мрожека  „Полицајци“.
1
Фото: „Полицајци“ у извођењу бечејских аматера

- Реакције после премијере и наредна два извођења у нашем граду су изузетно позитивне и гостовање у Новом Саду је прави изазов за све нас –каже Гордана Адамов, чланица десеточланог глумачког ансамбла. – Све указује да смо добили још једну хит представу, уметнички заокружену, глумачки зрелу, са препознатљивим и упечатљивим редитељским рукописом Игора Павловића.

Млади Бечејци вођени редитељском руком Игора Павловића препознатљиви су у аматерском позоришном миљеу и разумљиво је да се у свакој представи од њих чека више... Управо због тога је приликом одабира текста избор пао на чувену комедију пољског драматичара Славомира Мрожека, с којом би требали да буду право освежење на неколико фестивала који су пред њима.

- Комад „Полицајци“ је Славомиру Мрожеку донео светску славу педесетих година прошлог века, али је због својих политичких ставова већи део живота провео у емиграцији по Европи. Можда би сви требали да се запитамо зашто је ова комедија, пуна апсурда и гротеске, поново актуелна толико деценија касније, штавише, актуелнија и модернија него икад - констатује редитељ Игор Павловић.

Улазнице за сутрашњу представу у Новосадском позоришту од 19 сати пуштене су у продају по цени од 250 динара, а резервације се могу обавити телефонском путем на бројеве: 062/282062, 064/4194744 и 069/4667704.

В. Јанков

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести