Бесплатна обука малих непливача у Апатину

АПАТИН: Прва група деце завршила се бесплатну школу пливања па су том приликом подељене 54 дипломе онима који су успешно савладали вештину, неопходну за живот поред реке.
1
Фото: Dnevnik.rs

У организацији Спортског савеза Општине Апатин школа пливања почела је 2. јула.  Пројекат бесплатне обуке за непливаче током лета Спортски савез Општине Апатин најавио је почетком априла. Секретар Спортског савеза Слободан Бачић, истакао је, да је важно за младе у Апатину да науче да пливају и да ће им локална самоуправа у томе помоћи органзовањем бесплатног курса.

- Обуком су обухваћена деца из Општине Апатин од првог до четвртог разреда основне школе, а предност у пријави имали су апсолутни непливачи – казао је Бачић наводећи да се за прву групу пријавило преко стотину ђака. -  Са децом раде квалификовани инструктори, а поред њих на децу мотре и асистенти, јер је безбедност на првом месту. Сваки инструктор води групу од 12 до 15 дечака и девојчица, а један час траје сат времена, након чега деца, уз пратњу, могу да се играју и опусте још пола сата.

Бачић наглашава да чим временски услови дозволе, са радом почиње и друга група полазника у којој ће бити око 70 ученика.

Организатори су изразили наду да ће идуће године имати простора за још већи број полазника. Из Спортског савеза посебну су захвални Бањи Јунаковић која им је изашла у сусрет и помогла да се обука пливања оствари у најбољим условима, у бањском базену.

З. Делић

Пројекат „Јавни интерес у Апатину” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести