Бира се најлепша башта у Бечеју

БЕЧЕЈ: После три скромне акције везане само за Бечеј, лане се избор „Најлепше баште” проширио и на друга насеља у овој општини. Поводом петог избора организатори, цвећара „Икебана“, Удружење „Екобечеј“ и Олдтајмер клуб „Бечеј – Нови Бечеј“, подсетили су да је лане било 68 пријава, а да ове године очекују још масовнији одзив.
1
Фото: Dnevnik.rs

Пријављивање је већ почело и траје до 30. јуна. Кандидати за ласкава признања у четири такмичарске категорије треба да се пријаве у цвећари „Икебана“ или на Фејсбук страници окаче фотографије, напишу адресу и такмичарску категорију, стручна комисија ће све пријављене адресе обићи и оценити, а организатори обезбедити адекватне награде.

Акцију прати све већи број спонзора, па ће по троје најуспешнијих у свакој од четири такмичарске категорије добити награде по мери. Завршетак акције је планиран за 16. септембар, кад се обележава Међународни дан озонског омотача.

Основно је да се пријављују кандидати за четири категорије: мање баште, дворишта, балкони и терасе, односно камењари и фонтане. Цениће се естетика, разноликост биљака, функционалност, уређеност... Неће бити одбачене ни пријаве ван основних категорија, као што су дворишта институција, попут дечијих вртића и школа, установа, повртњаци или егзотичне баште...                                      

В. Ј.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести