БОГДАН ДРАШКОВИЋ МЕЂУ ДОБИТНИЦИМА ПРИЗНАЊА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ Компјутераш у рингу

ЗРЕЊАНИН: Студент Техничког факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину и репрезентативац Србије у кик-боксу Богдан Драшковић добитник је признања за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима, које додељује Универзитет у Новом Саду.
1
Фото: Privatna arhiva

Њему је признање уручено у уторак, у амфитеатру зграде Ректората, на свечаној додели награда најбољим студентима Универзитета у Новом Саду за постигнуте успехе у школској 2022/2023. години. Најуспешније студенте су поздравили и награде и признања им уручили ректор Новосадског универзитета др Дејан Мадић и проректор за наставу др Ђорђе Херцег. Догађају су присуствовали и декан Техничког факултета „Михајло Пупин“ др Милан Николић, као и продеканка за наставу др Сања Станисављев, која је и предложила Драшковића за ово признање. 

Богдан је рођен 2002. и студент је друге године на смеру софтверски инжењеринг. Претходно је завршио Електротехничку и грађевинску школу „Никола Тесла“, смер електротехничар аутоматике. Кик-боксом је почео да се бави са 15 година, у Клубу борилачких спортова Интернационал Екометал комерц из Зрењанина, чији је и сада члан. У старту се видело да је реч о сјајном момку пред којим је лепа каријера, пошто је још у време када је почињао да тренира освојио прво место на светском купу. Од тада су се низала домаћа и међународна такмичења, а стизала су и одличја, којих је данас већ позамашан број. 

Ове године освојио је прво место на Европском купу у кик-боксу „Сербиа опен” и на Балканском купу у Тешњу, а тријумфовао је и на Купу нација у Новом Саду. Такође, као члан наше репрезентације, представљао је Србију на Светском првенству у кик-боксу, одржаном у Португалији. 

- Сматрам да је образовање веома важно и зато сам наставио школовање и након завршетка средње школе. Понекад је тешко ускладити обавезе на тренинзима и факултету, али када нешто волите и уз добру организацију све је могуће. Овом приликом бих се захвалио професорки др Сањи Станисављев што ме је предложила за признање, али и свим мојим професорима и декану факултета на подршци – изјавио је за „Дневник” Богдан Драшковић, који себе у будућности види у ИТ сектору, али и у рингу, где га очекује још пуно успеха.
  

 Ж. Балабан
 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести