Да Врбаска трка постане традиционална

ВРБАС: Оснивањем Врбаског атлетског клуба и организацијом прве Врбаске трке, краљица спортова враћа се на место које јој припада.
Општина Врбас
Фото: Општина Врбас

Више стотина атлетичара свих генерација, од најмлађих аматера до сениора и ветерана професионалаца, чланова бројних атлетских клубова из целе Србије, али и Црне Горе и Босне и Херцеговине, учествовали су у тркама у Врбасу.

Трчало се на пет и десет километара, као и на стази дугој један километар за војску и полицију, и у мушкој и у женској конкуренцији. Организоване су и бројне трке за малишане, предшколце, ученике основних школа свих узраста. Члан Општинског већа задужен за спорт Срђан Станић каже да су успели да заједно са овдашњим атлетским клубом на прави начин организују један веома узбудљив и добро посећен спортски догађај.

- Посебно нас радује да смо као град добили нови програм, за који би волели да у будућности постане традиционалан - рекао је Станић.

Председница Врбаског атлетског клуба Саманта Тот каже да је Врбаска трка на лепој, атрактивној и равној стази дочекала око 400 атлетичара, од најмлађих узраста, па до оних старијих од 60 година.

- Нисмо очекивали овакав одзив, а редован термин Врбаске трке је планиран за мај, тако да се надамо да ће ова спортска манифестација постати традиционална у нашој општини - рекла је Саманта Тот.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести