Даме воде тениски клуб у Житишту

ЖИТИШТЕ: Нови спортски колектив у Житишту је Тениски клуб „Трендинг“, у чијој управи су искључиво даме.
д
Фото: Dnevnik.rs

Председница клуба је Александра Дутина, а потпредседница Жана Говедарица. Клуб је већ регистрован и са радом ће почети од пролећа. У плану је школа тениса за најмлађе, али и обезбеђивање термина за све оне који желе да тенис играју рекреативно, без обзира на године.

У завршној фази је и градња тениског терена, са подлогом од шљаке, где ће клуб реализовати своје активности. Терен се налази у самом центру места, на приватном поседу предузетника Николе Пешута. Овом предузимљивом човеку, који здушно подржава спорт и спортисте, наум је да младима у Житишту пружи могућност да се опробају у овој све популарнијој спортској грани.

- Људи са ових простора талентовани су за спорт, а тенис је, захваљујући Новаку Ђоковићу и осталим нашим тенисерима и тенисеркама, све популарнији. Да би млади имали прилику да се опробају у игри са рекетом, решио сам да на свом имању изградим терен. Подухват је у завршној фази, терен је припремљен, ограђен, мрежа постављена. Остало је да се поставе рефлектори, бленда, клупе… Све је то већ допремљено и чекамо боље време да монтажа почне. Расвета ће омогућити и вечерње термине, који су лети најатрактивнији – каже Никола Пешут.

На терену се, када је лепо време, већ игра тенис. Играју га и најмлађи и старији рекреативци. План је да званично сезона почне 1. маја. Већ је начелно договорено да се ове године организује и први тениски турнир, у склопу житиштанске манифестације „Чикен фест“. 

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести