Детаљан план регулације Бање Русанда на јавном увиду

МЕЛЕНЦИ: На јавном увиду до 22. фебруара налази се детаљан план регулације Бање Русанде у Меленцима.
ф
Фото: Dnevnik.rs

Нови план обезбеђује неопходне услове за изградњу, реконструкцију и ревитализацију овог простора, посебно имајући у виду да се бања, односно, Специјална болница за физикалну медицину и рехабилитацију, налази у заштићеном подручју.

Болница планира да прошири делатност на организовање опоравка радника, пензионера, припрему врхунских спортиста и пружање услуга превентивног опоравка. Такође, овде теже ка спровођењу велнес и других савремених бањских програма. Уз примарну здравствено – рехабилитациону функцију развија се и излетнички, спортско – рекреативни и манифестациони туризам.

Савремени концепт пословања бање окренут је ка изградњи велнес центра који је усмерен на клијенте доброг здравственог стања. Окренут је и ка спровођењу програма светске здравствене организације: „Здраво тело, здраве мисли, здрава душа“.

Уређење обале језера Русанда са шеталиштем, спортским теренима, отвореним базенима, део је плана

Планирано је уређење обале језера Русанда са шеталиштем, спортским теренима, отвореним базенима. У плану је и реконструкција пелоидног блока, уз градњу сауна на отвореном. Новим планом предвиђена је и изградња објекта социјалне заштите, односно изградња геронотолошког центра.

У непосредној близини бање, планирана је изградња бунгалова.

Занимљиво је да је још давне 1979. донет детаљан урбанистички план за Бању Русанда. Он је и допуњен 1993. године, али већи део из тог плана никада није реализован. Иначе, Бања Русанда званично је почела са радом 1867. године и до данас је остала једна од најеминентнијих бања у Србији.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.2962
Најновије вести