ДИВЉА ДЕПОНИЈА У ДЕСПОТОВУ ће бити УКЛОЊЕНА Министарство и општина одобрили средства

Општина Бачка Паланка добила је 2,8 милиона динара на конкурсу Министарства за заштиту животне средине. Средства су одобрена за уклањање дивље депоније у Деспотову.
а
Фото: Општина Бачка Паланка

Општина је из свог буџета за чишћење и рекултивацију депоније определила 3.731.970 динара, тако да укупна средства достижу, 6,5 милиона динара.

Дивља депонија, дугачка 200 и широка 90 метара,налази се непосредно поред државног пута IIа реда, између Деспотова и Силбаша. На депонији су највише заступљени грађевински отпад, цигла, цреп, фасадни малтер, биљни и комунални отпад из домаћинстава папир,стакло,пластика, старо покућство. Сав отпад биће превезeн на градску депонију у Бачкој Паланци, а багерима и булдожерима биће уклоњен површински слој земље, и превезен на градску депонију, а земљиште ће бити поравнато и уређено.

- У претходном периоду у сарадњи са Владом Србије и Министарством за заштиту

животне средине уклонили смо дивље депоније у Челареву и Парагама. А добили смо и средства за унапређење енергетске ефикасности у две школе у вртићу у Силбашу и Парагама. Настављамо сарадњу с Владом Србије, настављамо с инвестицијама за унапређење живота грађана општине Бачка Паланка – каже председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести