ДРАМА У СУБОТИЦИ: Беба доживела фрас и престала да дише, МАЈКА ЗАХВАЛНА ЉУДИМА КОЈИ СУ ЈОЈ ПОМОГЛИ

Суботичанка Клаудија Кемпл доживела је велики стрес пре пет дана кад је њена једногодишња беба доживела фрас услед високе температуре која је трајала данима. На путу до болнице у помоћ су јој притекли непознати људи, пролазници који су њу и дете одвезли у Хитну помоћ. Породица Кемпл овим путем жели да се захвали дивним људима на несебичној помоћи.
8
Фото: Pixabay /Дневник/ В. Фифа

Клаудија каже да је све почело са бебином високом температуром коју је већ у два наврата у току дана покушавала да спусти.

- Тог дана 08.05 беби сам 2 пута скинула температуру, већ 3 пут сам видела  да је баш велика и да треба да је носим лекару. Пошто нисам из града, а муж је био на послу, морала сам наћи некога да нас одвести до града - каже ова млада мајка и додаје да је тада већ било скоро 19 сати увече.

Према њеним речима, муж је позвао неког човека и решио проблем превоз али када су кренули у град беба је имала јако високу температуру.

- Кад смо стигли до диспанзера медцинска сестра која је тад радила није била ни мало љубазна, била је дрска и рекла ми што сам дошла "пет до дванаест" и да се ко доктора долази ако три дана не спадне температура. На крају нас је примила докторка која је као бајаги прегледала моју бебу која је плакала до изнемоглости - прича Клаудија.

Беба добија напад

У повратку, на путу ка апотеци где је требала да купи преписани лек за спуштање температуре, ствраи с е компликују јер беба почиње да се гуши.

- Окренула сам се према беби која је била назад у јајету, и видела сам да је стисла шаке и да нешто није уреду. Рекла сам човеку који нас вози да стане, брзо сам изашла из кола и извадила бебу коју је напад почео. Пошто смо стали на пут и сметали другима човек је отишо паркирати кола док сам ја покушавала помоћи беби - каже уплашена мајка и додаје:

- У том моменту спуштам бебу на бетон да извадим језик јер није дисала. Људи су почели да прилазе да питају шта се деша, међу њима је била жена која је рекла да одмах удјем у кола и да идемо до хитне. Човек је дао гас, а ја сам беби гурнула два прста до грла и кад сам померила језик она је почела да дише.

Фото: Ilustracija Pixabay.com

Брза реакција добрих људи

Како каже у Хитну помоћ су стигли за два минута, а пошто је неко од посматрача већ позвао помоћ, они су их затекли на вратима.

- Брзо су нас примили и дали јој прву помоћ. Ту беба почиње да плаче и да долази себи. Након тога одвозе нас у болницу. Одмах почињу да примењују хлађење тела бебе, ваде крви и све остало што је требало. Касније је дошао и мој муж у болницу. Остајемо да би пратили бебину температуру и била је стављена на инфузију - препричава дрхтавим гласом Клаудија Кемпл.

Следећег дана телесна температура детета натавља да варира док нису у терапију укључили антибиотик.

- Температура је падала и опет би скочила. У петак је кренуло на боље кад је примила антибиотик, субота и недеља још боље је било, и без температуре, тако смо јуче вадили  крв и налази су били добри и пуштени смо кући - каже Клаудија и напомиње да овим путем жели да да се захвали људима који су помогли њој и њеној беби у тешком тренутку и одвезли их до Хитне

- Хвала вам пуно - поручује породица Кемпл.

Информер

 
EUR/RSD 117.0614
Најновије вести