Фестивал националних кухиња региона

СОМБОР: У организацији Средње економске школе у Сомбору је одржан 14.  Фестивал националних кухиња региона, уз учешће стручних школа из Суботице, Куле, Апатина, Новог Сада и Сомбора.
с
Фото: Приватна архива

Придружили су се и гости из Баје и Кишкунхалаша из Мађарске, Дом ученика Сомбор, Геронтолошки центар Сомбор, овдашњи угоститељски објекти  као и произвођачи вина и природних сокова.

Манифестацију је званично отворила чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков истакавши да је од пројекта потекла веома значајна манифестација где ученици, раме уз раме са угоститељским објектима, могу да прикажу знање и вештине које су стекли током школовања.

Као и претходни и овогодишњи Фестивал националних кухиња региона  представио је посетиоцима гастрономске специфичности региона, традиционална јела и стара јела која су прилагођена савременим трендовима у угоститељству. Ученици су имали јединствену прилику да стекну нова искуства и да се усаврше у области угоститељства. Ова манифестација је, захваљујући великом ентузијазму професора Средње економске школе и њеног тадашњег директора Драгомира Миљића,настала још 2007.године као резултат пројекта „Примена HACCP стандарда у настави“ који је реализован у оквиру Интерег ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија.       

М. Мћ

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести