Фестивал поезије младих симбол Врбаса

ВРБАС: Врбас је ове године издвојио више од 100 милиона динара за изградњу позоришне дворане у згради Културног центра о којој дуже од три деценије сањају сви Врбашани, рекао је председник општине Врбас Предраг Ројевић на свечаној додели награда на одржаном Фестивалу поезије младих и додао да Врбас много пажње поклања култури и писаној речи.
vrbas yt
Фото: Youtube Printscreen

- Врбас је град културе, а Фестивал поезије младих, као једна од најзначајнијих манифестације ове врсте у региону, представља догађај од изузетне важности, како за Врбас, тако и за Војводину и целу Србију. Надам да ћемо се догодине видети у унапређеном амбијенту Културног центра- рекао је Ројевић.

Ројевић је истакао да су у Врбасу, своју песничку афирмацију доживели су најутицајнији песници данашњице, и гостовала најзначајнија песничка имена у новијој историји региона.

- Општина Врбас јесте и биће поуздан партнер Фестивала поезије младих, данас и у будућности. Фестивал је један од симбола Врбаса - казао је Ројевић.

Награђени млади песници на Фестивалу поезије младих, који је одржан по 53. пут у Врбасу су Слађана Бушић, Ксенија Голубовић, Дуња Ожеговић, Тамара Радевић, Есма Сарић, Викторија Ћосић, Шимон Цубота и Раде Шукић, Драгица Стојановић, Снежана Николић и Анђела Пендић.

Фестивал поезије младих установљен је 1968. године, када је у Врбасу одржана одржана  песничка манифестација „Мај равнице и младости„. Током 53 године постојања на адресу фестивала стигло је више хиљада радова. У претходне 53 године Фестивал поезије младих и Врбас, угостили су најзначајнија песничка и књижевна имена, од Десанке Максимовић, Оскара Давича, Густава Крклеца, Бранка Ћопића до Душка Трифуновића, Матије Бећковића, Рајка Петрова Нога, Владимира Пиштала.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести