Грађани и ђаци посадили 400 садница тополе у Некиној бари

На излазу из Мокрина на потезу Некина бара, ученици Основне школе „Васа Стајић”,  Удружење грађана „Некина бара” и радници расадника „Викумак”, посадили су 400 садница тополе, храста и бреста. Посађене су и дафине, што је нешто ново на нашем поднебљу, а имају плод сличан маслини.
e
Фото: Pixabay.com

Град Кикинда од 2014. спроводи акцију „Школска шума” у којој ђаци учествују у пошумљавању, тако да скоро свака школа има „своју” шуму, а ово је девета. Садњи у Мокрину придружили су се градоначелник Никола Лукач, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој Мирослава Наранчић, члан Градског већа задужен за екологију Стеван Иличић и Дејан Ивановић из Месне заједнице.

- Активности које за циљ имају повећање процента шумовитости на територији нашег града, свакако ће бити настављене и у наредном периоду. На нама је да покушамо на све могуће начине да повећамо проценат пошумљености. Зато су и ове акције попут Школске шуме веома важне за децу јер тако малишани могу врло рано да науче о значају заштите животне средине - истакао је градоначелник Лукач.

 

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести