И први српски виски на жабаљском путу сира и меда

ЖАБАЉ: Туристичка организација општине Жабаљ представила је своју понуду протекле недеље током четири дана 41. Међународног сајма туризма у Београду, кроз тематску руту „Пут сира и меда“.
в
Фото: Б. Рашић

Пољопривредно газдинство „Радишић“ из Чуруга изложило је своје сиреве, док су пољопривредна газдинства „Раданов“ из Ђурђева и „Владисављевић“ из Госпођинаца представили посетиоцима свој мед и производе од меда. Слатким ђаконијама манифестацију су улепшали „Кранцла“ из Чуруга и „Мињон“ из Ђурђева, док су се Ђурђевчани похвалили и првим вискијем произведеним у Србији „Тњо довес“(Две голубице). Винарија „Ботић“ из Чуруга представила је потиска вина, док је Голф клуб „Центар“ свакодневно организовао мини-голф академију. За ову годину најављен је велики пројекат „Голфом кроз регион”.

Директорка Туристичке организације општине Жабаљ Марија Чупић  каже да су препознали потенцијал малих домаћинстава и својски их промовишу.

- Наша општина може се окарактерисати као претежно пољопривредна, али је сада светски тренд да се таква домаћинства беве и непољопривредним делатностима као што је туризам, а ми се трудимо да их подстакнемо и да им помогнемо – рекла је Марија Чупић.

Током трајања сајма штанд је посетио председник општине Жабаљ Чедомир Божић са сарадницима и разговарао с посетиоцима.

- Локална самоуправа настоји да побољша рад свих пољопривредних газдинстава, која се баве производњом, а расписаћемо и конкурс који ће се односити на оне који се искључиво баве пчеларством и производњом меда – рекао нам је Божић.

И неколико ресторана из општине Жабаљ представило је своју понуду уз гастро-шоу и дегустације на сајму. Угоститељи су обезбедили и награде за посетиоце штанда, тако да ће најсрећнији имати прилику да у наредном периоду посете Жабаљ, Чуруг, Ђурђево и Госпођинце, уживајући у голф демо дану, вечерама, ноћењима и многобројним домаћим производима.

М. Рашић

 

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести