Из завејаних села тешко се стизало у варош на посао

ЖАБАЉ - БАЧКА ПАЛАНКА: Током дана отежан је саобраћај, на многим путевима широм Војводине.
put palanka - gajdobra
Фото: На путу Бачка Паланка – Гајдобра, фото: Дневник

И док нам, с једне стране, стиже идилична слика снегом украшеног Жабља, с почишћеном главном улицом, с друге стране стиже вест о отежаном путовању ка селима бачкопаланачке општине. Најтеже је било онима који су у јутарњим сатима ишли на посао.

Камера је забележила детаљ на путу Бачка Паланка – Гајдобра, а очито је да су највећи проблеми на друму приликом сусрета возила из различитих смерова, посебно када је реч о сусрету са великим камионима. Возачи путничких аутомобила обично се мало склоне у страну и сачекају да „друмска крстарица“ прође.

„Локалне и некатегорисане путеве на територији општине, а има их око 250 километара, одржава Зимска служба паланачког ДОО „Ћосић“ са кооперантима“, каже Милорад Париповић, члан Општинског већа задужен за саобраћај.

Фото: Пут Бачка Паланка - Гајдобра, фото: Дневник

„Док снег пада прво се чисте локални путеви првог приоритета, али увидом на терену видели смо да су грнови прошли и градским улицама које су у другом приоритету. Нешто је компликованија систуација када је реч о чишћењу државних путева, јер прво се чисте путеви првог приоритета, а тек по престанку падавина државни путеви другог приоритета, а на територији наше општине има их око 130 километара и њих одржава зимска служба која није у нашој надлежности.“

Из појединих сеоских месних заједница у раним јутарњим сатима било је интервенција да се прочисте путеви. Међутим, надлежни кажу да ће се по селима путеви чистити када се очисте главни правци, а за то време мештани у селима, али и житељи Бачке Паланке, треба сами да очисте тротоаре испред својих кућа. Ово упозорење није случајно, јер је искуство показало да се највише повреда, па и ломова доњих и горњих екстремитета, али и других фрактура дешава баш због падова на пешачким стазама. Грађани се упозоравају да је чишћење снега испред кућа њихова обавеза за чије кршење су предвиђене и новчане казне.

Текст и фото: М. Суџум

EUR/RSD 117.5833
Најновије вести