Изградња дечјег игралишта од награде за пореске платише

АПАТИН: Кроз програм Швајцарске владе “Реформа пореза на имовину” Општина Апатин добила је новац у износу од 150.000 франака кроз такмичење за најбољу општину у области наплете пореза на имовину, за који ће одлучено да ће бити потрошен на изградњу дечијег игралишта са пратећим садржајима, које ће се налазити у Блоку 112.
d
Фото: Општина Апатин

Директор швајцарског програма „Реформа пореза на имовину” Александар Грунауер каже да је остало да се усагласе технички детаљи око градње игралишта, али је најважније да је договор постинут.

- Грађани Апатина добиће функционално и веома лепо дечије игралиште и по плану све би требало да буде завршено најкасније у првој половини идуће године- каже Грунауер. - Порез на имовину најзначајнији је сопствени приход општине и у просеку чини око 50 одсто удела у свим приходима које општина наплаћује. Новац од проеза на имовину остаје у буyету општине и његова основна намена је финансирање локалних потреба становништва, као што су комунално уређење, школе, вртићи, локални путеви.

Општина Апатин освојила је трећу награду у конкуренцији 44 општине из целе Србије, које су се такмичиле у прикупљању пореза на имовину и ажурирању базе података о некретнинама. Апатин је пописао око 11.000 некретнина које су до тада биле ван пореске евиденције.

Програм Швајцарске владе “Реформа пореза на имовину” спроводи се заједнички са Министасртвом за државну управу и локалну самоуправу, Министарством финансија и Сталном конференцијом градова и општина.

Осим Апатина, новац су добили и Мали Зворник, Горњи Милановац, Љубовија и Бор, у укупном износу од милион швајцарских франака.

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести