Изложба фото-репортера Слободана Шушњевића у Бечеју

БЕЧЕЈ: Изложба фотографија „Дневниковог“ фото-репортера Слободана Шушњевића: „Срем, ожиљак и лек” биће отворена данас у 18 часова у галерији „Круг“ у Градском позоришту у Бечеју.
д
Фото: Dnevnik.rs

„Срем, ожиљак и лек“ проистекао је из  Шушњевићевог фото-репортерског лутања по Срему, сусретања са људима и догађајима.

Како наводи сам аутор, назив изложбе упућује на емотивни набој са којим је урађена. Вођен жељом да објави репортажу о истинском човеку а инспирисан давно прочитаним текстом о дрвосечи, који на Огњеној земљи проводи своје дане, кренуо је ка људима у унутрашњости Срема.

Чиста мисао и прометејски дух испуњавали су читав његов поход. У околини манастира Бешеново приликом једног од снимања, откривена је плоча са уклесаним натписом о оснивању манастира. Са стрпљењем је саслушана свака прича сеоских пророка и луда. Деца су пред апаратом позирала пођеднако безазлено као и читаве фамилије Рома.

Изложба је истовремено и рана и мелем. На изложеним фотографијама Срем ускрсава као врело слободе, љубави и живота.

Слободан Шушњевић рођен је у Лазареву 1965. године. Педагошку академију завршио је у Новом Саду, а прва радна искуства почео је да стиче у фото-студију „Колор 24”, да би након мањих листова стигао у „Дневник”, у којем ради као фото-репортер. Члан је уметничке групе „Ече Пилат“. До сада је био аутор изложби „Омаж Ерику Сатију”, „Људи љубав” и „Тишина шкољке”.

У своме уметничком изразу он је до сада више користио метафору него конкретну слику, упркос томе што му је она основно оруђе. Овом изложбом фотографија коначно долази у први план.

В. Х.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести