Још два предмета на српском и енглеском језику у митровачкој школи

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Основна школа „Јован Јовановић Змај” у Сремској Митровици организује двојезичну наставу, а од ове године уводе још два билингвална предмета - хемију и физику.
sremska mitrovica, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић/Сремска Митровица

Ова школа иза себе већ броји девет генерација ученика који су прошли двојезичну наставу и међу првима је у Војводини ушла у програм реализације билингвалне наставе. Осим часова математике и географије који се одржавају на српском и енглеском језику, од ове године још два природна предмета одржаваће се на два језика.

-Захваљујући таквом начину рада, добија се потврда да се свим ученицима пружа квалитетнија основа за даље усавршавање и лакши одабир будућег занимања- кажу из Змајеве школе.

Сви заинтересовани будући шестаци на територији града Сремска Митровица могу да се пријаве и тестирају за двојезичну наставу. Испит ће се одржати у суботу, 27. јуна у Змајевој школи, а састојаће се из почетног нивоа енглеског језика.

Настава која се изводи на енглеском језику је до 30 одсто градива које се прелази у одређеним наставним предметима. Билингвална настава добро функционише кроз међународне пројекте.

М.Сћ

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести