Јунетина с ражња нестала пре сумрака у Бечеју

БЕЧЕЈ: Најмлађе бечејско Удружење грађана „Завичај“ имало је успешну промоцију. Крај Дударе у насељу Шиштак окупило се пар хиљада људи, којима је понуђено да се забаве уз специфичан музички програм.
zavicaj
Фото: Dnevnik.rs

Атракција је био ражањ на ком су испекли јуницу од 450 килограма, а порције печења у лепињама бесплатно су дељене посетиоцима.

За нешто више од два сата, подељено је више од 600 лепиња с печењем, које је мајсторски спремио Миша Смиљанић из Бачке Паланке, тако да до сумрака печења више није било. У вечерњим сатима су пажњу посетилаца привукли музичари, почев од бечејског састава „Мали Страја и његов бенд“, преко Његоша Њега Рађеновића, до „Гоци бенда“ и звезде вечери Баје Малог Книнyе.

„Ми смо ново удружење, основано априла ове године, и неискусни смо у овоме, али све је протекло у најбољем реду и имамо позитивне коментаре суграђана. Нама је најважније било да све прође без икаквих инцидената, јер је познато да су наступи Баје Малог Книнyе на неки начин ризични“, каже председник „Завичајаца” Миодраг Кајтез.

„Многи су заинтересовани да се учлане у Удружење и помогну нам у раду. Са позитивним искуством размишљамо да све прерасте у традицију и да буде дводневна манифестација са далеко садржајнијим програмом. Јавила су нам се и нека слична крајишка, личка и друга удружења из околине, која су спремна да сарађују.“

Годишња чланарина у овом удружењу је 1000 динара, а позвани су да се придруже сви који могу помоћи да ова манифестација постане препознатљива за Прву месну заједницу, јер Друга већ има „Пицодерске дане“, а Трећа „Новоселске дане“.  

Текст и фото: В. Ј.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести