Кањижа: Нови пречистач за годину дана

КАЊИЖА: Уговор о изградњи и реконструкцији постројења за пречишћавање отпадних вода за насеље Кањижу, који се реализује у пројекту „Развој водоснабдевања и водне инфраструктуре у пограничним сливним подручјима“, у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србије, потписали су председник кањишке општине Роберт Фејстамер и испред конзорцијума извођача радова генерални директор фирме „Хидроконтрол“ ДОО из Ниша Милан Тодоровић.
k
Фото: Dnevnik (M. Mitrović)

Фејстамер је изјавио да је за општину Кањижа ово велики изазов од потписивања уговора са Делегацијом Европске комисије пре две године, јер је реч о улагању вредном 1,9 милиона евра. Он је додао да је потписан уговор у вредности нешто више од 1,6 милиона евра, са извођачима који су на тендеру понудили најбоље услове.

Радови на изградњи и реконструкцији постројења за пречишћавање отпадних вода у Кањижи поверени су конзорцијуму извођача чији је носилац „Хидроконтрол“ ДОО из Ниш, а извођачи су „ГАТ“ ДОО из Новог Сада, фирма „Фермонт“ А. С. из Словачке и њен огранак „Фермонт С. Р. О“ из Београда, које се баве хидромашинским и хидрограђевинским радовима.

Уговором је предвиђено да се радови на пречистачу у Кањижи заврше за 12 месеци, до када је рок за завршетак овог пројекта прекограничне сарадње са партнерима из Мађарске. 

М. Мр.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести